• Alleen vandaag gratis verzending!
  • Alleen vandaag gratis verzending!

News Detail

ANTI-RUST SANDBLASTER™

Roest Op Moeilijke Plekken Toch Makkelijk Verwijderen

 

Je bent zuinig op je kostbare spullen. Je auto, fiets, scooter en gebruiksvoorwerpen. Dus zonde als er roest ontstaat. Roest ontsiert, vreet materiaal weg en je voorwerpen worden onbruikbaar. Maar hoe roest te verwijderen, of roestvorming tegen te gaan? Wat is de beste roestverwijderaar en welke anti-roest gebruik je als je de roest hebt verwijderd. Hoe kan ik de roest op mijn gereedschap oplossen, op mijn pannen, mijn stuur, slot of ketting? Roest zit immers altijd in moeilijk bereikbare plaatsen.

 

Is roest hetzelfde als oxidatie of corrosie?

Nee, niet helemaal. Roest is een reactie tussen verschillende factoren en wordt het roodbruine laagje op ijzer. Wanneer ijzer in aanraking komt met water én zuurstof oxideert het en vormt zich roest. Corrosie wordt vaak ook roest genoemd, maar corrosie is de aantasting van diverse metalen door oxidatie. Dus roest is de corrosie van ijzer. En omdat ijzer het voornaamste materiaal is bij je spulletjes heb je dus veel last van roest.

 

Als je al roest hebt, hoe verwijder je dat dan?

Er zijn misschien wel honderden manieren en trucs waarmee je roest kunt verwijderen. Vaak werken ze allemaal wel wat, maar kosten veel tijd en handelingen. Wie heeft de tijd om zijn dure bacosleutel in een bak azijn te laten weken en dan 3 x op te schuren? Wie gooit een afbijtmiddel of cola over roestige plekken om er dan achter te komen dat de vervelendste hoekjes en gaatjes net niet te bereiken zijn. Verroeste oppervlakken herstellen kost veel tijd en geld. Vaak wordt er schuurpapier of een staalborstel gebruikt om de roest te verwijderen op vlakke ondergronden. Wel effectief maar tijdrovend en niet het leukste klusje. En dan nog de plekjes waar je niet bij kan.

 

De roest weghalen door zand stralen?

Dat is de beste mogelijkheid. Het was alleen tot voor kort geen goedkope optie en alleen gebruikt bij grote oppervlakken. Dus is de ANTI-RUST SANDBLASTER™ ideaal. Een klein, handzaam straalapparaatje, past op een compressie-aansluiting en zo handig en wendbaar dat alle hoeken en gaten kunnen worden bereikt. 

Met doodgewoon zand, zonder chemicaliën, dus buiten ook bruikbaar. De Blaster is iets groter dan je vuist, dus kan overal mee naar toe. Even de roest of het vuil zandstralen en je spuit het in 1 moeite weg. En niet alleen roest, maar wat te denken van tegels, ornamenten, veranda, alle denkbare objecten? Anti-roest zonder chemicaliën, dus doe het milieu, maar vooral jezelf een plezier en schaf de handige ANTI-RUST SANDBLASTER™ nu nog aan!